KLM wil binnen een paar ook wifi aanbieden op vluchten binnen Europa. Eind volgend jaar moet wifi werken op alle intercontinentale vluchten, daarna zijn de vliegtuigen aan de beurt die tussen Europese luchthavens pendelen.

wifi in boardDe wifi op de Europese vluchten vereist andere systemen dan die op de intercontinentale vluchten, omdat het om andere types vliegtuigen gaat, zegt KLM-topman Pieter Elbers tegen luchtvaartsite Up in the Sky. Daarbij kost het systeem ook meer, zo zegt hij.

Eerst gaat KLM de vliegtuigen voor intercontinentale vluchten van wifi voorzien en dat gebeurt voor eind volgend jaar. Pas daarna komen de vliegtuigen van Europese vluchten aan de beurt. Met wifi verdwijnen de schermen van het inflight-entertainmensysteem, waarna gebruikers via eigen apparaten en de wifi-verbinding contact kunnen maken met het entertainmentsysteem van de luchtvaartmaatschappij.

Het is nog onbekend op welke termijn KLM precies wifi wil gaan aanbieden op Europese vluchten. Zustermaatschappij Air France wil binnen afzienbare tijd alle vliegtuigen in de vloot gaan voorzien van draadloos internet. De verbinding verloopt via satellietverbindingen. KLM heeft sinds 2013 een vliegtuig waarin het wifi aanbiedt.

(Bron: Tweakers.net)

    21-02-2018 00:00