Google heeft een softwarefout gerepareerd die ervoor zorgde dat de Cast-software, die wordt gebruikt om content naar bijvoorbeeld een Chromecast te streamen, wifi-problemen veroorzaakte. De update komt sinds vrijdag binnen bij Android-gebruikers.

De fout zat in de zogenaamde Cast-software, die wordt gebruikt om content te streamen naar een Chromecast-apparaat. Vorige week werden de problemen ontdekt, die worden veroorzaakt doordat Google-apps bij het ontwaken uit sleep te veel packets over het lokale netwerk sturen om Cast-compatibele apparaten te ontdekken. Dat kan vervolgens voor vertragingen op het wifi-netwerk zorgen.

De vertragingen op het netwerk zouden voornamelijk optreden bij bepaalde routers, waaronder een aantal van TP-Link en Linksys, zo blijkt uit ervaringen. Google heeft bevestigd dat de impact van de Cast-bug afhangt van het type router.

Overigens had Google eerder deze week al beloofd de update uit te brengen. De nieuwe software zou automatisch binnen moeten komen bij Android-gebruikers, al kan het een aantal dagen duren voordat deze bij iedereen is aanbeland. Het gaat om versie 11.9.74, en uit een korte inventarisatie blijkt dat deze nog niet bij alle Android-gebruikers is aanbeland.

(Bron: Tweakers.net)

    20-01-2018 00:00