Zero Handoff Roaming


Seamless Roaming door clients

Ubiquiti Networks introduceert Zero Handoff Roaming technologie in de versie 3.0 release van de Unifi Controller-software, een intuïtieve user interface ontworpen voor het beheren Unifi Access Points (AP's). Zero Handoff Roaming maakt het mogelijk om naadloos te roamen door draadloze AP's heen.

Transparant voor de clients

Bestaande roamende oplossingen vragen onderhandelingen met de client-appara(a)t(en) en kunnen latency en/of interoperabiliteits problemen veroorzaken. Standaard gebaseerde handoff vereist een vier-weg Wireless Protected Access (WPA) handdruk, maar Zero Handoff Roaming niet.

Zero Handoff Roaming kan werken met elke client en vereist geen speciale software, geen drivers en zonder interactie van het client-apparaat. Met Zero Handoff Roaming kunt u meerdere AP's laten fungeren als een AP cluster en als een enkele AP. Een draadloze client detecteert slechts een AP, zodat het naadloos zijn verbinding houdt, zo schakelt hij over naar de dichtstbijzijnde AP. Er is geen noodzaak voor de cliënt om opnieuw te onderhandelen, in plaats daarvan wordt elke onderhandeling overgelaten aan de AP's. Zij beslissen welke AP de volgende live-verbinding moet overnemen.

Ideaal voor VoIP en Video

De Unifi AP gebruiken multicasting om te communiceren met elkaar en bepalen wat de beste AP voor de client is op basis van op het signaal, zodat er geen packet loss of latency voorkomt. Alleen het AP met het beste signaal bedient de client. Hierdoor is Zero Handoff Roaming ideaal voor Voice over Internet Protocol (VoIP) en video-applicaties.

Zero Handoff Roaming is ook ideaal voor mobiele clients die constant in beweging zijn of client die verbonden blijven met een en hetzelfde AP, terwijl een ander AP juist een sterker signaal afgeeft.

Snelle configuratie

In de Unifi Controller-software, versie 3.0, zorgt de netwerkbeheerder voor een WLAN (Wireless Local Area Network) groep met Zero Handoff Roaming. Vervolgens wijst de beheerder deze WLAN-groep toe aan elk AP die hier gebruikt van dient te maken. Na deze eerste setup pakken de AP's automatisch Zero Handoff Roaming op en kan er direct gebruik van gemaakt worden.