Site Survey


Bij WifiHouse.nl nemen wij onze netwerkinstallaties serieus, daarbij hoort dan ook een Site Survey als het op draadloze netwerken aankomt. Er zal een meting worden uitgevoerd om de beste locaties te bepalen voor uw Access Points zodat er overal dekking is. Ook kunnen wij uw huidige netwerk opnieuw meten om te zien of er problemen zijn, of om een gedegen rapport voor u op te stellen hoe uw netwerk er voor staat.

 

U krijgt van ons een gedetailleerd rapport met een volledig overzicht van de benodigde hardware voor uw draadloze netwerk en de locaties van de WiFi access points in uw pand, dit voor zowel 2,4GHz als op de 5GHz band. Wij kunnen zien of er andere bronnen zijn die ook uitzenden op deze zelfde frequenties die uw draadloze netwerk kunnen schaden, denk daarbij aan draadloze telefoons, bluetooth apparaten, combi-alarmmelders of zelfs draadloze videolinks. Met onze apparatuur kunnen wij deze apparaten opsporen en daarbij een passende oplossing verzorgen. Onze software en meettechnieken kunnen in elke omgeving worden gebruikt en ondersteunt alle WiFi (IEEE 802.11a/b/g/n/ac) netwerken.

In het rapport kunt u ook zien wat de huidige dekking is doormiddel van een heatmap, zo is makkelijk inzichtelijk te krijgen hoe uw WiFi dekkin er voor staat. Onze ervaren netwerkspecialisten voeren de metingen uit waardoor u altijd de juiste informatie krijgt die u kan verwachten van ons.

 

Waarom is het belangrijk om een Site Survey uit te voeren?
 
  • Zijn er andere draadloze netwerken die interferentie kunnen veroorzaken?
  • Om een planning te maken van de benodigde materialen.
  • Waar moet welk Access Point komen? Is het op dat punt ook mogelijk om een Access Point te plaatsen?
  • Meer Access Points plaatsen werkt eerder averechts dan dat het goed doet, met een nauwkeurige Survey worden er Access Points geplaatst om een dekkend netwerk te creëren zonder overhead.
FlukeHet kan zelfs zijn dat de utp bekabeling naar het Access Point niet juist is afgemonteerd waarbij storingen kunnen voorkomen. Deze kunnen wij ook doormeten inclusief een rapport hiervan. Heeft u alleen alles bekabeld en maakt u geen gebruik van WiFi, ook dat is door ons te verzorgen, inclusief rapport per aansluiting/patchpunt door middel van onze specialistische Fluke Networks apparatuur. Zo weet u of uw netwerk in topconditie is.

Wilt u uw netwerk ook laten doormeten, of eerst een draadloze Site Survey laten uitvoeren? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.