Ruckus Wireless, Inc. is een wereldwijde leverancier van geavanceerde draadloze systemen voor de mobiele markt en internet-infrastructuur. Het hoofdkantoor is gevestigd in Sunnyvale, Californië. Ruckus biedt indoor en outdoor "Smart Wi-Fi" producten aan mobiele providers, breedband service providers en corporate bedrijven.

Ruckus heeft uitgevonden en gepatenteerd; draadloze voice, video en data technologische innovaties, zoals adaptieve antenne-arrays dat signalen kan uitbreiden, te verhogen datasnelheden en om storingen te voorkomen, die de distributie van de vertraging-gevoelige multimedia content en diensten via standaard 802.11 Wi-Fi.

Met de nieuwe Unleashed! versies is het niet meer nodig om een zonecontroller erbij te hebben, dat is nu geïntegreerd in het AccessPoint zelf. Hiermee kunt u tot 25 AccessPoints of 500 clients van WiFi voorzien, zonder dat u een controller nodig heeft. De Unleashed! versies zijn er in de R500 en R600 verkrijgbaar.

Zal de vraag toch meer worden dan u had verwacht dan kunt u alsnog een controller inzetten, de Unleashed! versies kunnen hier probleemloos aan worden toegevoegd, maar krijgen dan meteen de functies die u met een controller oplossing ook krijgt, dus ook SmartMesh.